Florile de toamnă - o adevărată poveste


Cînd ne gîndim la toamnă ne vin în minte imagini cu frunze căzute și apoi mărunte. Dar vremea mohorîtă poate fi îmfrumusețată cu superbele flori care înfloresc în acest fermecător anotimp. 

Regina nopții îți parfumează curtea

Mirosul puternic al florii îți inundă grădina de indata ce soarele apune si florile se deschid. Desi se simt mai bine in aer liber, pot fi plantate si in ghiveci. Cand ingrijesti florile, ai mare grija, deoarece sunt otravitoare pentru oameni. De aceea, asigura-te ca animalele de companie si copiii nu ajung la ele. Are nevoie de mult soare si trebuie sadita in soluri drenate si umede. Pentru a te bucura de floare si anul urmator, nu umba la pamant pe perioada iernii.



Crizantema - rezistentă la frig denumită și „ regina florilor de toamna”, crizantema înflorește, cînd alte flori îsi pierd stralucirea. Aceasta poate fi plantata atat in ghiveci, cat si in gradina, rezistand chiar si la temperaturi de 5 grade Celsius. Iubeste soarele diminetii si are nevoie sa fie udata doar o data pe saptamana, daca este cultivata in curte, si de 2 ori pe saptamana, daca ai plantat-o in ghiveci. Nu uita sa stropesti frunzele cu apa, atunci cand o uzi.

Asterul - cunoscută si sub denumirea de "ochiul boului pitic", asterul este o floare care iti impodobeste gradina pana toamna tarziu. Are flori in nuante de alb, roz, mov sau albastru, cu discul galben. Deoarece planta se raspandeste usor, trebuie sadita intr-un sol drenat si fertil. Este recomandat sa replantezi floarea la fiecare 2-3 ani si sa o aperi de daunatori, mai ales de omizi, care se hranesc cu frunzele si florile plantei.
Brîndușa de toamnă originară din Europa, planta este cultivată în grădină, fiind folosită și în medicină. Brandușa de toamnă face o singură floare, care se dezvoltă dintr-un bulb și-ti colorează curtea cu nuanțe de la alb la roz-purpuriu. Planta este otrăvitoare, de aceea trebuie sa ai foarte mare grija cand o ingrijesti. Simptomele intoxicatiei accidentale se cunosc inca din antichitate. Printre acestea se numara durerile de stomac, arsurile in gat si senzatia de sufocare.

Delicatele anemone


Originare din Asia, anemonele înfloresc și toamna. Deoarece vîntul poartă semințele, floarea se înmulțeste foarte ușor. Planta se dezvoltă sub formă de tufă și are flori asemănătoare cu cele ale macului și nuanțe de la alb la violet. Pentru a crește au nevoie de pamînt fertil și drenat, scăldat de soare jumătate de zi.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

10 flori care îți colorează grădina toată vara !

Flori medicinale