10 flori care îți colorează grădina toată vara !

Brumărelele sunt originare din America de Nord. Ele sunt ușor de recunoscut, datorită formei rotunde sau de ciorchine a mănunchiului de flori. Petalele brumărelelor au culori diverse: roz, violete, roșii și albe. Unele specii au o caracteristică aparte: prezența unor tonuri de culoare mai închise către centru florilor. Brumărelele înfloresc dacă sunt plantate la soare sau în zone parțial umbrite. Dacă vei respecta această regula, le vei feri de o boală caracteristică speciilor Phlox, cunoscută sub denumirea comună de făinare. Aceasta este cauzata de umiditate, așadar soarele este un prieten de nădejde în combaterea ei. 

Margaretele sunt niște flori ce îți vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buze, ori de câte ori le vei privi. Dacă le vei cultiva într-un sol cu pH neutru, într-o zonă cu multă iarbă și dacă vei avea grijă să folosești un insecticid cu spectru larg, te vei bucura de inflorescențele lor de un alb strălucitor vreme de mulți ani. Chiar dacă odată cu venirea frigului ele se vor usca, în anul următor vor reveni la viață.



Crăițele sunt florile strălucitoare ale verii. Cu siguranță cunoști aceste flori de forma unor globuri galbene sau cărămizii, care par a se înmulți de la an la an. Crăițele adoră soarele și pământul bine drenat și se înțeleg bine cu alte flori, alături de care le poți planta. Aceste flori de grădină care înfloresc toată vara sunt predispuse la afecțiunea numită făinare. Pentru a preveni această problemă, este indicat să le cultivi la o distanță de 20-25 de centimetri una față de alta, lăsând aerul să circule și împiedicând umezeala.

Petuniile multicolore sunt binevenite atunci când vrei să te bucuri de o mulțime de flori multicolore care înfloresc toată vara. Acestea au forme și nuanțe diferite. Petuniile cresc fie sub forma unor tufe, fie sub forma unor tufișuri-cascadă, pe care le poți planta în ghivece decorative. În ceea ce privește preferința petuniilor pentru soare și apă, trebuie să ai grijă ca acestea să beneficieze de cât mai multă lumină și de un sol cu un drenaj bun. De asemenea, este important să le ferești de acțiunea vântului. Dăunătorii care afectează cel mai des petuniile sunt afidele, de care poți scăpa, însă, dacă folosești un insecticid pe bază de piretru. Acesta din urmă este un compus obținut din planta cu același nume.

 Gladiolele sunt niște flori ușor de întreținut, care îți vor umple grădina de culoare. Nuanțele în care pot fi admirate sunt numeroase, de la alb și roz delicat până la roșu închis, violet, galben și portocaliu. Mai mult chiar, petalele unora dintre gladiole prezintă treceri de la o culoare la alta. Plantarea gladiolelor se face cu grijă, păstrând distanțe de aproximativ 20 de centimetri între vlăstari și fixând suporți de lemn de care tulpinile să se poată sprijini. De asemenea, este important ca gladiolele să primească o cantitate suficientă de apă și să fie plantate într-un sol cu un drenaj bun și bogat în humus. 


Lavanda este una dintre florile cele mai delicate pe care le poți cultiva în grădina ta. Tulpina plantei poate ajunge la o înălțime de 30-100 de centimetri, iar inflorescențele au culori variate, de la alb până la albastru și violet. Pentru a cultiva lavanda, solul trebuie să aibă un pH neutru, iar cantitatea de lumină trebuie sa fie generoasă. Dacă vei respecta aceste reguli și vei avea grijă să tai tufișurile după ce trece perioada de înflorire, pentru a păstra forma rotunda, te vei bucura de lavanda în fiecare an. 


Florile de piatră
sunt originare 
din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile lor au o lungime de aproximativ 20 de centimetri și sunt târâtoare. Frunzele sunt suculente și cilindrice, tipice plantelor xerofile. Florile au culori variate, de la roșu și roz până la galben și alb. Grație climatului din care provin, florile de piatră tolerează ariditatea, însă dacă vrei să te bucuri de culorile lor minunate, este indicat să uzi regulat solul.

Cîrciumăresele  
te vor binedispune din iunie până în octombrie, dacă le alegi pentru a-ți decora grădina. Tulpinile acestor flori ating înălțimi de la 30 pana la 80 de centimetri, în funcție de varietate. Culorile inflorescențelor sunt puternice și acoperă o gama larga, de la galben până la vișiniu. Dacă vrei să ai asemenea flori minunate în grădina ta, ține cont de câteva aspecte: este necesar ca pH-ul solului să fie acid, trebuie să existe o cantitate considerabilă de humus, pentru a fi fertil și este indicat să se evite udarea excesivă. Nu în ultimul rând, cârciumăresele sunt iubitoare de lumină, însă tolerează și semiumbră.

 Verbina este o plantă de ale cărei flori colorate într-o nuanță plăcută de violet te poți bucura toată vara. Tulpinile ei pot atinge o înălțime de 25 de centimetri, iar frunzele sunt înguste, dovedind caracterul xerofil al acestei plante originare din America de Sud. Verbina poate supraviețui în condiții de umiditate scăzută, însă dacă vrei ca planta să atingă nivelul optim de dezvoltare, este important să folosești periodic îngrășăminte pentru sol. 




Salvia 
este o plantă cu multiple proprietăți, care înflorește toată vara. Salvia este o plantă aromată, care este folosită adesea atât în gastronomie, cât și în medicina naturistă. Această floare de grădină care înflorește toată vara nu este pretențioasă și preferă zonele însorite ale grădinii.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Florile de toamnă - o adevărată poveste

Flori medicinale